MOLO A/W 2009

Ja, nu börjar höst- och vinterkollektionerna dyka upp både för oss stora och för de små. Självklart har jag längtat efter alla härliga barnkläder som presenteras nu. Det jag i vanlig ordning sett fram emot mest att få kika på är vad MOLO har att erbjuda den är säsongen. Det var ju danska MOLO som var en av de första barnklädesmärkena jag upptäckte och blev kär i som nybliven mamma. Tyvärr måste jag säga att det jag sett hittills av deras nya kollektion över lag gör mig lite smått besviken. Det känns inte alls lika barnsligt lekfullt och färgexploderande som det brukar. Visst är det fortfarande mycket MOLO-känsla i de plagg jag hunnit titta på, ett rätt sött fågelprint, fotoprinten "Easy Rider" och "New York", pusselprint m fl är alla fina men det känns lite dovt och tråkigt. Ett print som dock sticker ut rejält gjorde mig däremot riktigt glad, jag som alltid älskat serietidningsmotiv  i alla dess former kan inte annat än älska cartoonprintet! På bilden i form av bodysuiten Fleming cartoon, visst är den fin? Fler plagg ur kollektionen lanseras snart och jag är säker på att det kommer finnas en och annan godbit där. Cartoonsuiten finns att beställa hos webbutiken Elva Små Troll.




Rita, I love you

Vad är det med mig och skinnjackor? Varför har jag sådan dragning till just det plagget? Väskor och skor, ja visst, men skinnjackor kan verkligen få mitt hjärta att bulta lite extra hårt när jag ser någon som är så där fruktat snygg. Just nu är jag stormförälskad i den här underbara svarta skinnjackan i MC-modell, Rita 1 från Acnes A/W 09-kollektion. Åh, perfektion i form av en skinnjacka, se bara på de fina detaljerna med dragkedjorna och knapparna i guld, och den snygga finishen på skinnet. Alltså, jag får lite dåligt samvete mot min älskade Acne Danger från nuvarande säsong när jag känner sådana här känslor. Men den ska aldrig tro att jag glömmer bort den, we are made for eachother, men ett Acnesyskon att hänga intill i hallen kanske inte vore så dumt kära Danger? ;-)


Toppenkväll

I går hade vi en toppenkväll! Vi började med en trevlig middag på O´Learys med Janne och Hanna + Hannas kompis Josefine. Jag åt en riktigt god oxfilé med potatisgratäng, mmm, och Wille fixade goda drinkar åt oss. På grund av att Janne behövde plåstras om efter någon skada i en fotbollsmatch mellanlandade vi hemma på Silfwerbrandshöjden, jag passade på att kila över gatan för att leta efter ett läppglans jag hade glömt hemma (ingen fest utan min Diortärning). Sedan tog vi en taxi ner till Nex där det var massor av vänner och bekanta som minglade runt på uteserveringen. Jättekul att träffa alla som var där måste jag säga. Blev nog lite dimmigt mot slutet kan jag erkänna men vi hade en så himla trevlig kväll, från början till slut. Bilden nedan är tagen när vi kom hem (efter kvällens fjärde taxiresa, ett himla flängande), glada i hatten...





I dag när vi hade vaknat, inte så särskilt sent med tanke på att vi kom hem rätt sent i natt, promenerade vi ner till stan och tog oss varsin pizza. Vi köpte faktiskt även varsitt skinnarmband med tennbroderi, det var det enda som kändes intressant att handla på marknaden. Vem köper egentligen allt skrot som säljs på sådana här marknader? På stan träffade vi våra älskade busungar som var ute med mormor på marknaden. Åh, vad glad jag blev att se våra fina killar, känns så konstigt att vakna utan att de är hemma. Jag kan inte vara ifrån dem länge utan att börja sakna dem. De hade haft ett toppendygn med mormor och Håkan, sovit bra, ätit mat och glass och jordgubbar i stora lass, lekt i trädgården, köpt bil på marknaden, lekt i lekparken och förstås läst alla Pixiböckerna femtielva gånger. Det är så skönt att det funkar så bra att lämna barnen över natten där, de har så kul alla fyra!

I morgon är det jobb igen, känns lite motigt men det är bara att bita ihop för sedan blir det tre lediga veckor då vi ska försöka hinna med så mycket vi kan i reparationsväg här hemma, jag längtar!

Summer is here

Åh, vilket härligt sommarväder vi har fått njuta av de senaste dagarna, barnen har verkligen stormtrivts. Vi har varit ute från morgon till kväll nästan och Alfred har protesterat högljutt med "INTE IN, VARA UTE" när det varit dags att gå in på kvällarna. Nätterna däremot har varit jobbiga för de små då de har sovit oroligt eftersom det har varit svettigt, varmt och kvavt i sovrummen trots att vi försökt vädra. Men jag ska inte klaga, snart är de regninga och kalla dagarna här igen.

I morse (efter 1,5 h sömn för min del p g a att Hugo haft svårt att sova i värmen) smorde jag in pojkarna med hög solskyddsfaktor och packade sedan in dem i syskonvagnen för att ta en powerwalk i det soliga vädret. Hur lättstyrd och smidig vår syskonvagn än må vara så var det riktigt tungt i de backar som kom i vår väg. Jag var minst sagt svettig när vi kom hem igen lagom till att väcka Steen som hade fått sovmorgon i dag. Sedan har det varit lek i trädgården, plantering av blommor, besök av faster Bella och annat smått och gott här hemma innan vi begav oss av mot "stan" för att ta några varv runt den lokala begivenheten "Gällivare Sommarmarknad". I vanlig ordning finns det väl inte direkt något som vi vuxna är intresserade av att köpa i de marknadsstånd som står uppställda men Alfred fick köpa några bilar och en helikopterballong. Vi hade svårt att hitta något som Hugo kunde tycka om men Alfred kom med förslaget att köpa en buss åt honom. Gissa vem det egentligen var som ville ha en buss? Ja, inte var det väl Hugo kanske... En liten grön dinosaurie fick han däremot och den roade honom i hela 5 min ungefär, sedan flög den all världens väg (hans humör var inte på topp i värmen).

Nu på kvällen har vi vuxna suttit ute och druckit lite rosé (Årets bloggdryck -08 är fortfarande ett vinnande kort) och bara haft det lugnt och skönt. En skön avrundning på min första semester den här sommaren. Eller ja, i morgon ska vi faktiskt gå ut och roa oss eftersom barnen har tagit "föräldraledigt" då de ska ha det kul hos mormor och Håkan och även sova över där. På måndag börjar jag åter jobba igen, men bara tre veckor och det ska jag väl kunna kämpa mig igenom. För sedan är det tre semesterveckor som hägrar... Härligt!

Jag hämtade förresten ut mina nya klackar från Bronx i dag. De är riktigt fina, med en lagom klackhöjd för en helkväll. Höga klackar är visserligen snyggast men min opererade fot/hälsena säger tyvärr ifrån direkt vilket gör att jag oftast väljer en något lägre klack. Jag gissar att dessa snyggingar får följa med mig ut i morgon, jag har inte bestämt mig för vilka kläder det blir ännu...

Svart skönhet

Nu är den här, den fjärde vasen i min samling av Alvar Aaltos vackra Savoyvaser. Den här gången fick det bli en svart skönhet. Det finaste som finns i blomväg, är en Savoyvas fylld med ostyriga tulpaner, åh. Men även utan tulpaner eller andra blommor är dessa vaser riktiga skönheter som förtjänar en plats i blickfånget. Det är inte för inte som de kurviga vaserna har blivit något av en symbol för finsk design. Nästa vas i min samling kommer nog att bli den av mig så eftertraktade röda Savoy, den vackraste av dem alla...


Kakao-ögon

Ni har sett den förut, men den är så rackarns snygg. Jag vill hänga upp vår kakao-plansch som har legat ihoprullad i sin papprulle i flera år NU, jag vet bara inte var den passar bäst. Den legendariska grafiska formgivaren Olle Eksells stiliserade ögonpar för Mazettis kakaoförpackningar har hållt måttet ända sedan 50-talet. Planschen har jag beställt från FORM/DESIGNCENTER i Malmö, där den agerade utställningsplansch för hans separatutställning -99 (ännu finns det några planscher kvar i lager för den som är intresserad).



Beslutsångest

Jag sitter här med beslutsångest. De fina ballerinaskorna i mocka från Whyred (Gishana) ligger upplagda under deras reakategori summer sale 30% och jag måste ha dem, men kan inte bestämma mig för om vilken färg jag ska ta. Ett delikat problem kanske? Bäst att jag bestämmer mig nu, annars hinner min storlek (som så många gånger förr) ta slut!



Bushugo

I morse blev jag halvt överfallen av en busig Hugo när jag satt i soffan. Han körde riktig wrestlingstil och kastade sig över mig flera gånger samtidigt som han tjöt av skratt. Han kanske tränar för att bli den nya wrestlingstjärnan Hugo Hogan? Just nu ligger han och vilar, uttröttad av allt busande och även av sommarvärmen som faktiskt äntligen verkar vara här. Själv ska jag ta en kaffekopp och sätta mig ute på vår nya trappa och njuta en stund.


Thirty something

En ny era har inletts, jag har fyllt 30 och är inte längre en twenty-something-girl. Någon trettioårskris har jag nog inte känt av än så länge men däremot tycker jag det är en bra tyngd i åldern 30. 20-åringar i all ära men mycket har hänt sedan den dagen i slutet av 90-talet när jag lyckligt firade att jag inte längre var tonåring. Jag är numera en tvåbarnsmamma och sambo med karln i mitt liv. Jag har huslån, billån och studielån, det storhandlas, heltidsarbetas och helrenoveras. Jag har fortfarande drömmar och önskningar om livet och framtiden men de har i mångt och mycket omformaterats och bytt inriktning sedan 20-årsdagen. Nu fortsätter min livsresa och i den här bloggen kommer jag att dela med mig av en bråkdel av den. Det här är thirtysomething och du är välkommen att hänga med!


RSS 2.0