Summer is here

Åh, vilket härligt sommarväder vi har fått njuta av de senaste dagarna, barnen har verkligen stormtrivts. Vi har varit ute från morgon till kväll nästan och Alfred har protesterat högljutt med "INTE IN, VARA UTE" när det varit dags att gå in på kvällarna. Nätterna däremot har varit jobbiga för de små då de har sovit oroligt eftersom det har varit svettigt, varmt och kvavt i sovrummen trots att vi försökt vädra. Men jag ska inte klaga, snart är de regninga och kalla dagarna här igen.

I morse (efter 1,5 h sömn för min del p g a att Hugo haft svårt att sova i värmen) smorde jag in pojkarna med hög solskyddsfaktor och packade sedan in dem i syskonvagnen för att ta en powerwalk i det soliga vädret. Hur lättstyrd och smidig vår syskonvagn än må vara så var det riktigt tungt i de backar som kom i vår väg. Jag var minst sagt svettig när vi kom hem igen lagom till att väcka Steen som hade fått sovmorgon i dag. Sedan har det varit lek i trädgården, plantering av blommor, besök av faster Bella och annat smått och gott här hemma innan vi begav oss av mot "stan" för att ta några varv runt den lokala begivenheten "Gällivare Sommarmarknad". I vanlig ordning finns det väl inte direkt något som vi vuxna är intresserade av att köpa i de marknadsstånd som står uppställda men Alfred fick köpa några bilar och en helikopterballong. Vi hade svårt att hitta något som Hugo kunde tycka om men Alfred kom med förslaget att köpa en buss åt honom. Gissa vem det egentligen var som ville ha en buss? Ja, inte var det väl Hugo kanske... En liten grön dinosaurie fick han däremot och den roade honom i hela 5 min ungefär, sedan flög den all världens väg (hans humör var inte på topp i värmen).

Nu på kvällen har vi vuxna suttit ute och druckit lite rosé (Årets bloggdryck -08 är fortfarande ett vinnande kort) och bara haft det lugnt och skönt. En skön avrundning på min första semester den här sommaren. Eller ja, i morgon ska vi faktiskt gå ut och roa oss eftersom barnen har tagit "föräldraledigt" då de ska ha det kul hos mormor och Håkan och även sova över där. På måndag börjar jag åter jobba igen, men bara tre veckor och det ska jag väl kunna kämpa mig igenom. För sedan är det tre semesterveckor som hägrar... Härligt!

Jag hämtade förresten ut mina nya klackar från Bronx i dag. De är riktigt fina, med en lagom klackhöjd för en helkväll. Höga klackar är visserligen snyggast men min opererade fot/hälsena säger tyvärr ifrån direkt vilket gör att jag oftast väljer en något lägre klack. Jag gissar att dessa snyggingar får följa med mig ut i morgon, jag har inte bestämt mig för vilka kläder det blir ännu...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0